Кирил Милов спечели сребърен медал на Световното първенство по борба класически

...
Кирил Милов спечели сребърен медал на Световното първенство по борба класически
Коментари Харесай

Кирил Милов спечели сребро на Световното по борба

Кирил Милов завоюва сребърен медал на Световното състезание по битка типичен жанр в Белград. На финала при 97-килограмовите българинът отстъпи с 1:5 пред най-силния в категорията - арменеца Артур Алексанян.

Той ликува с четвърта международна купа в кариерата си. В биографията си Алесанян има още олимпийска купа и 5 европейски. Милов не съумя да вземе реванш от именития си противник след загубата от него на Мондиала през 2018-а, когато още веднъж остана „ сребърен “.

По-рано този сезон 25-годишният играч победи с европейската купа. Среброто от Белград е четвъртото отличие в кариерата на Милов от огромно състезание.

„ Щастлив съм, надали има герой, който да е стигнал до стълбичката и да не е благополучен, сподели Милов пред Българска национална телевизия. - Разбира се, има отчаяние. В сутерен позволих две неточности, които ми костваха и триумфа. Вероятно е и до късмет, само че с повече тренировки един ден се надявам да стъпя на върха. Знам, че съм един от най-хубавите. “

А с най-вече трофеи при класиците завършиха домакините от Сърбия - 4. Старши треньор на тима е Стоян Добрев, някогашен герой и треньор в националния ни отбор.

Едмонд Назарян също ще спори за златния орден - той се класира на финала при 60-килограмовите на Световното. На полуфинал синът на Армен Назарян се оправи с олимпийския вицешампион и повторен №1 в света Кеничиро Фумито (Япония) - 5:5.

Днес младокът ще излезе против Жоламан Шаршенбеков (Киргизстан), сребърен медалист от Мондиал 2021. 

През тази година Едмонд завоюва европейската купа при 20-годишните, взе и сребро при мъжете.

При дамите Биляна Дудова (62 кг) завърши присъединяване си, откакто киргизстанката Айсулу Тинибекова, от която загуби, не съумя да стигне до финала. Днес на тепиха излизат Миглена Селишка и Мими Христова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР